Hvordan får du stress?

Nogen har brug for struktur ... andre for frihed!

Det er jo ingen overraskelse, at vi alle er forskellige (og heldigvis for det). 

Det betyder dermed også, at stress opstår af forskellige årsager. Hvad er særligt udfordrende eller ubehageligt for dig? Hvordan ser du dig selv i situationen? Mener du at kunne håndtere den eller overstiger den dine evner, din tid eller andet med flere banelængder?

Din hjerne er styrepulten, den skal vurdere om en given situation, udgør en trussel og derfra skal den give beskeden videre. Den er ikke i stand til at skelne imellem virkelighed og fantasi, og netop dette faktum er årsagen til, at du måske er plaget af den "tankeskabte stress", hvor situationen er løbet løbst i tankespind og deraf udledte fysiske symptomer. 

Når du er "tilpas udfordrede", har du travlt, men du ved, hvordan du skal gribe situationen an og det giver blot din krop anledning til at justere på tempoet. Når du til gengæld oplever at være presset og ikke tror, du kan håndtere situationen, ikke kan se "lys for enden af tunnelen", ikke kan slippe dine tanker om konsekvenserne osv. SÅ frigiver kroppen, din loyale makker, stresshormoner for at redde dig igennem.

Din personlige historie (samlingen af dine erfaringer) er med til at give din hjerne et overordnet billede af, hvad der opleves udfordrende for dig og dét er essensen af dine stressoplevelser. Stress er et sprog og det vil variere hvornår, hvordan og hvor ofte det taler til dig uanset om du, som overskriften antyder, er en person, der trives godt med struktur, overblik, rammer og regler eller du har brug for fleksibilitet, frihed, medindflydelse osv.

Happy Traveler

Lene hjalp mig igennem en rigtig svær tid efter endt barsel med mit første barn. Jeg kæmpede med at slå til hjemme og på job, hvilket ramte både psykisk og fysisk. Jeg startede hos psykolog, men det var ikke mig, så i stedet fik jeg, igennem mit job, mulighed for at snakke med Lene.

Først var jeg skeptisk, for jeg havde ingen erfaring med coaching og jeg tvivlede lidt, hvorvidt hun kunne hjælpe mig, når en psykolog ikke kunne. Men det må jeg bare sige, hun gjorde.

Gennem samtaler og “hjemmeopgaver” kom jeg relativt hurtigt på ret kurs igen. Lene hjalp mig med mit livssyn, selvkærlighed og ikke mindst evnen til at kunne sige pyt og fokusere på de ting, som betyder noget for mig. Og det har gjort en kæmpe forskel for mit liv lige siden.

 

Alle de gode værktøjer jeg fik, er stadig med mig i rygsækken hver dag, og de sørger for, at jeg ikke ryger ind i gamle dårlige vaner, selv her efter jeg er blevet mor igen. Det er en gave for livet at komme i Lenes hænder. Jeg kan klart anbefale det!

Med ønsket om at være anonym er fotoet lånt